Monday, May 16, 2011

Trend Klip tudung ber Riben cute

Hai sume...
Cik Tka nk tany ni...uolls FREE HAIR ke PAKAI TUDUNG???
kalo free hair tu, duk diam2 jap ek...dengau je baik2,kut2 pasni timbul minat...
sape tau an an... 
la ni cikTka nk besembang dgn awek2 tudung Malaya sat...

Untuk 1st entry pasal fashion ni Tka nak tulis pasal 
Trend yg menjadi ikutan awek2 bertudung kat Malaysia ni ...Indonesia ada gak kot... 
Tak tau korang sedar ke tak...
Tak brapa lama sebelum trend yg tgh hot meletop2  skang ni
iaitu  trend Yuna & Hana Tajima menggegarkan dunia fesyen muslimah kat Malaysia,
awek2 tudung pernah syok dengan fesyen klip tudung beriben.
Asalnya kelip2 tu org pakai kat baju,
tapi tah sapa starter yg creative sgt tu pi letak riben kat tudung / shawl....
AWWWWW....kiut lah pulak....kan kan...
(^_~)

CikTka salah sorang mangsanyer....hohoh...kalo dlu....
sye asik pakai tudung bawal kaler hitam kemana2 pun sy pi...
ke pasar...ke kuliah....ke cameron highland...mahupun g dating...ahahahha
WEH....ko tak de tudung lain ker...dah bape ratus kali recycle laaaa!!!!
ahahahaha...oOOoo ape mengate kat dlm ati tu??? korong pun pernah kan kan kan???
ntah2 ade lg msh pesyen tu...
opsss...ciktka pun msh g pakai tudung bawal tu...
Tp...kalau dah malas tahap cipan ler... hIhi...
Okey2....ni nk  tunjuk kat korang contoh2 klip riben yg cikTka sempat cekau..
mmg aku pajak abih....COMMMELLLL katakan...
Prize ranging from Rm1-5
 Agak2 nya camne la riben2 ni d gayakan kat kepala kan??? Comel ke? 
Hah...biarkan CikTka mengeksperimenkan( btl ke aku eja nih?) diri sndr...
Tgk la ...tgk la...miahahahahah
Ni contoh pakai Riben besar
Ni plak contoh pakai riben kechik

                  Erkkkk.....Kawai ke pakai riben ni???? apa kata korang???huhu...
ke cermin cikTka kena ganti baru,,,,miahahaha...btw...pade sesape yg suka & nk beli...
Riben comel2 tu byk dah jual murah2, bermacam2 pesen kat kedai2 skang...nk senang, cr kedai jual tudung...slalunye gerai2 kecik je...

  • kalo nk beli on9...korang try usha2 kat  "SINI" dan "YANG INI" juge...
  • Kalo nk lg comel....boleh le wat sendiri k...awak2 sume kan creative2 blake...hihi..

ok tata & follow me ya ^_~...









15 comments:

farez said...

comelnyer..=p

fatien ! said...

wah2..cantik2..

ZAHIRAH IBRAHIM said...

comel ja sis ni

Hurun Akita @ Ciktika said...

hehe....tuan bloq comel / bloq yg comel...hehe...btw...thanks kawan2 =)

ieda CUMA said...

comel..!

pinqy taraturuu said...

comel + cantik yawww ~

Hurun Akita @ Ciktika said...

awwww....suma bloggers2 ni...saaaangat comel....like uolls...

fairul naim said...

cute nyaa :) fairulnaim blog follow sy y
a :)

Adam Haiqal said...

setuju dgn awk..insya allah,adam akan buat entry psl aurat lelaki pula..mencari idea :)

Ayie Abas said...

WAHHH...CUNNYeee...^_^

NURUL NAJWA said...

wahhh!! kiutnye... :D reben kecik 2 comel..

Hurun Akita @ Ciktika said...

tue lah...tka kalau nampak pin reben comel2 ni mmg x leh tahan kot....
pnh try x? ce try,,,,ce try.... =)

Akeyla Frr . said...

Comel jeee <33333

Nurgreen said...

bleh la promote koleksi i plak..hehehehe...tgh buat jualan murah skarang ni...

Hurun Akita @ Ciktika said...

ekk ? hehehhe...maceh-macehhh (^_^)
ekkkk?? boleh nurgreen....boleh =)